Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema

ÇOMÜ RTS Bölümü Öğretim Üyeleri Çanakkale Değerlerine Proje ile Katkıda Bulunacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan Çanakkale Değerlerine Katkı Projesi, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından desteklenecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kemal Cem Baykal’ın yürütücü olduğu ve Doç. Dr. Ali Emre Bilis ile Doç. Dr. Pınar Özgökbel Bilis’in araştırmacı olarak yer aldığı proje BAP tarafından desteklenecek. İl genelinde kadın istihdamının önemini ortaya koyma amacıyla tasarlanan ‘Çanakkale Yerel Basınında Kadın İstihdamı’ başlıklı araştırma projesi Çanakkale değerlerine büyük katkı sağlayacak.Projenin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Kemal Cem Baykal, çalışmanın temel amacının basında kadın rolünü ortaya çıkarmak olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Baykal hazırlanacak çalışma ile ilgili, “Yaklaşık 9 ay sürecek projede, kadınların işe alım süreçlerinden itibaren yaşadıkları bir zorluk var mı, çalışma alanlarında kendilerini ikincil hissettikleri durumlar neler veya çalışma hayatında erkek personel ile aynı ücret alabiliyorlar mı gibi pek çok soruya yanıt bulmak istiyoruz. Çalışmanın sonucunda elde ettiğimiz bilgilerle, nitelikli bir bilimsel yayın yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kadın istihdamının önemi vurgulanacak

Kadın istihdamının öneminin aktarılmaya çalışıldığı proje hakkında Doç. Dr. Kemal Cem Baykal, “Hemen hemen herkes basında erkek egemen dil yapısı kullanıldığının farkında. Bu durumun temelinde yatan neden ise ataerkil bir kültür yapısı ile yetişen erkek bireyler. Ekip olarak, kadın istihdamının basın alanında artması durumunda dil üzerinde de değişimlerin yaşanacağını savunuyoruz. Özellikle yönetici pozisyonunda çalışan kadın sayısının artmasıyla, haber dilinde de olumlu anlamda büyük kırılmalar yaşanacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Projenin sonunda çalıştay düzenlenecek

Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenecek çalışmanın sonucunda çalıştay düzenlenmesi planlanıyor. Çalıştay ile hem projenin sunumu gerçekleştirilecek hem de Çanakkale’nin yerel basın mensupları ile bir araya gelinecek. Proje araştırmacılarından Doç. Dr. Ali Emre Bilis, çalıştay hakkında “Çalıştayda basın mensuplarının dışında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İletişim Başkanlığı, Basın Konseyi gibi önemli kuruluşlardan da temsilcilerin katılmasını diliyoruz.” dedi.