Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema

Fakültemiz bünyesinde ‘Film Atölyesi’ kuruldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Film Atölyesi’nin açılışı gerçekleşti. İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin’in önderliğinde açılışının yapıldığı atölyede öğrenciler uygulamaya dayalı eğitimler, workshop seminerlerine katılabilecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından kurulan Film Atölyesi’nin hazırlıkları tamamlandı. İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulamaya dayalı eğitimler alabilmesi ve derslerde işlenen konuları daha rahat pekiştirebilmesi amacıyla hazırlanan atölyenin 26 Ekim 2022 Çarşamba günü açılışı gerçekleştirildi. Film atölyesinin koordinatörlüğünü yürüten Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Emre Bilis’in dersine konuk olan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin, atölyenin açılışını yaptı. 
Film Atölyesi tanıtımı için düzenlenen toplantıya İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Emre Bilis, Koordinatör Yardımcıları Arş. Gör. Tolga Barman, Arş. Gör. Gülseren Dinvar Pekşen ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Doç. Dr. Ali Emre Bilis “Özellikle öğrencilerin uygulama alanlarında mevcut müfredata yönelik çalışmalar gerçekleştirmesini hedefliyoruz. Ayrıca bu tarz girişimlerin öğrencilerin mesleki alana yönelik yetkinliklerini de arttıracağını düşünüyoruz. Film Atölyesi kapsamında çok sayıda workshop etkinliği, çevrimiçi seminerler ve yüz yüze söyleşiler gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu atölyede; senaryo, kurgu, kameramanlık, spikerlik ve hatta oyunculuk gibi farklı alanlarda da etkinlikler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizin de bu girişime büyük bir ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bu alanda hem mesleki yetkinlikler kazanabilecek hem de takım çalışması, ekip ruhu gibi önemli konuları da öğrenmiş olacak.” cümlelerini aktardı.
Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 2. sınıf öğrencisi İkbal Elif Eminoğlu konuyla ilgili uygulamalı eğitimin önemini vurgulayarak “Bu tarz girişimlerin yapılması fakülte adına oldukça heyecan verici bir gelişme. Aslında bu proje sayesinde sektörde tecrübeli kişiler ile tanışma fırsatı yakalayacağımı düşünüyorum.” dedi.
 Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 1. sınıf öğrencisi Berkay Karaaslan da “Film atölyesinin açılmasına gerçekten çok sevindim. Çünkü eğitimini aldığım bölümün uygulamaya dayalı olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle atölyenin sunuşunda bahsedilen etkinlikler beni çok heyecanlandırdı. Bu okula gelmeden önce aklımda pek çok soru işareti vardı fakat bu soru işaretlerinin hepsine yanıt buldum. Teorik derslerin yanı sıra, benim gibi bir an önce sahaya atılmak isteyen öğrenci, arkadaşlarıma çok iyi gelecektir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.