Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema

Film Atölyesi Tanışma Toplantısını Gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Film Atölyesi tanışma toplantısını gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulamaya dayalı eğitimler alabileceği Film Atölyesi’nde, öğrencilere atölyenin işleyişi ve atölyede yapılacak olan eğitimler hakkında bilgiler verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi  Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesinde, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin önderliğinde kurulan Film Atölyesi, tanışma toplantısını gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulamaya dayalı eğitimler alabileceği Film Atölyesi’nde, öğrencilere atölyenin işleyişi ve atölyede yapılacak olan eğitimler hakkında bilgiler verildi.

Film Atölyesi Ekibi tarafından organize edilen ve Arş. Gör. Tolga Barman’ın moderetörlüğünde yapılan tanışma toplantısı 14 Kasım 2022 tarihinde İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Ders saatlerine uygun olması amacıyla örgün öğretim gören ve ikinci öğretim kapsamında eğitim gören öğrenciler için farklı zamanlarda organize edilen tanışma toplantısına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Film Atölyesi’nin gelecek çalışmaları hakkında bilgiler veren Arş. Gör. Tolga Barman film üretmek için ekipler kurarak bilgilendirme yaptı.

Gerçekleştirilen toplantının ardından Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 1. sınıf öğrencisi Esra Acar “Öncelikle bana yorum yapma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Film Atölyesi’nde ilk derse girdiğimizde çok verimli ve çok eğlenceli geçti. İlerleyen zamanlarda yapacağımız aktivitelerle hem kaliteli vakit geçireceğimizi hem de eğlenirken kendimizi geliştirebileceğimizin farkına vardım. Ayrıca grup sistemi ile daha fazla iş yaparak bir yandan da sosyalleşebileceğimiz bir ortam sağlanmış oldu. Çok güzel işler ortaya koyacağımız bir maratona başlayacağız. Şimdiden aktivitelerin başlamasını heyecanla bekliyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

Film Atölyesi ÇOMÜ Sosyal Bilim Meslek Yüksek Okulu’nda Tanıtıldı

İç paydaş toplantısı kapsamında Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda da Film Atölyesi hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

İletişim Fakültesi Arş. Gör. Tolga Barman ve Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü 2. sınıföğrencilerinin, Öğr. Gör. Derya Kılıç Sarıkaya’nın Stüdyo Fotoğrafçılığı dersine konuk olarak Film Atölyesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından düşüncelerini dile getiren Yusufcan Kırca; Film Atölyesi hakkında: “İletişim Fakültesi’nde kurulmuş bir oluşum. Birden fazla faaliyette bulunacakmış. Senaryo yazımları, film çekimleri, sektör günlerinde kısa film gösterimleri bunlardan sadece birkaçı. Sektörde kendini geliştirmiş kişiler gelip öğrencilerle buluşacak. Şuan üçer veya beşer kişilik gruplar oluşturuyoruz, bu gruplardaki herkes birer rol üstleniyor. Biri senaryo yazacak, biri çekecek, biri yönetecek gibi. Bizim bölüm için gayet faydalı bir atölye olduğunu düşünüyorum.” dedi.