Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema

İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencilerinden Büyük Başarı: Yeşilay Kısa Film Yarışması'nda Birincilik

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü  öğrencileri Onur Gemici, Baha Senar ve Zeynep Sude Yüksel'in iş birliğiyle hazırlanan “Günlük” isimli film, Yeşilay'ın düzenlediği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteklediği 7. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'nda birinci oldu. Yarışma, "Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı" temasıyla gerçekleştirildi. 

Ulusal katılımla düzenlenen yarışmada ödül alan öğrencilerimize teşekkür belgelerinin verildiği toplantıda, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hülya Önal  “Öğrencilerimizin başarısı, gurur verici. Bizim eğitimciler olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz konularda farkındalık yaratacak çalışmanın ödül alması bizleri ayrıca mutlu etti. Gençler için en büyük tehditlerden biri olan madde bağımlılığı ana temasıyla öğrencilerimizin 1. Ödülüne layık görüldüğü film, akrandan akrana mesaj aktarımı açısından da son derece kıymetli bir çalışma.  Ödül alan öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, tüm öğrencilerimiz için motivasyon kaynağı olmasını temenni ediyorum.”   dedi.

Ayrıca yarışmada İkincilik ödülü Mümin Fayiz'in "Seçim" adlı filmine, üçüncülük ödülü ise Bora Yavuz Subaşı'nın "Soluk" adlı eserine verildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ise Yusuf Damlayıcı'nın "Riyazet" adlı filmine takdim edildi.

Büyük ödüllerin sahipleri belli olurken, birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 40 bin TL ve üçüncülük ödülü 30 bin TL olarak açıklandı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'nü kazanan eserin sahibine de 50 bin TL ödül verildi. Ayrıca, halkın oylarıyla belirlenen "Halkın Favorisi Özel Ödülü", Cemre Tatar'a ait "Hatırla" adlı filme layık görüldü ve bu eser sahibi 30 bin TL ile ödüllendirildi.

Toplamda 3739 kişinin oy kullandığı oylamada en yüksek oyu alan eser, "halkın favorisi" seçildi ve sahibi 30 bin TL ile ödüllendirildi. Yeşilay'ın kısa film yarışması, genç yeteneklere uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturma ve sağlıklı yaşamı teşvik etme amacı taşıması sebebiyle büyük ilgi gördü.