Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema

"Ruhun Lekesi" film gösterimi ve söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Film Atölyesi, ‘Ruhun Lekesi’ filmiyle ilk etkinliğini gerçekleştirdi.Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Film Atölyesi bünyesinde film gösterimi etkinliği gerçekleştirildi. 8 Kasım 2022 tarihinde Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen film gösterisi ve söyleşi etkinliğine akademisyenlerve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yönetmenliği İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhan Kandemir, tarafından yapılan ‘Ruhun Lekesi’ filmi, ÇOMÜ’nün genç iletişimcileriyle buluştu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyelerinin çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserin,Yönetmen Yardımcılığınıİstanbul Üniversitesiİletişim Fakültesi RTS Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mesut Aytekin ve Doç. Dr. Ümit Sarı, Görüntü Yönetmenliğini ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Akyol üstleniyor.Dr. Öğretim Üyesi Cansu Özdenak’ın yapımcılığını üstlendiği filmin ekibinde,İstanbul Üniversitesiİletişim Fakültesi öğretim üyeleri, mezunları ve öğrencileri görev alıyor.Başrollerinde Galip Niya, Melek Yel ve Murat Pınar Özdemir’in yer aldığı Ruhun Lekesi, 70 yaşlarında kaçıngan bağlanma sorunları yaşayan bir müzisyenin içsel dünyasını seyirciye aktarıyor.Aşkı, müziği, dansı, arkadaşlığı ve çokça yalnızlığı görebileceğimiz film, özellikle pandemi sonrası yalnızlaşan modern insanın çıkmazlarını gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Ruhun Lekesi filminin yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Ceyhan Kandemir, “Pandemide tüm bireyler farkında olmadan yalnızlaştı. İletişimin azaldığı bu dönemde bizler Taylan karakteriyle içinde bulunduğumuz psikolojik durumları anlatmaya çalıştık. Film içinde Taylan karakterinin içsel yolculuğunu sürekli olarak vurguladık. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ailesiyle birlikte olmaktan ve filmimizi paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. ÇOMÜ İletişim Fakültesi ailesine de bundan sonraki döneminde başarılar dilerim.” dedi.

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Film Atölyesi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, “Film Atölyesi kapsamında yapılan etkinlikler, öğrencilerimizin derslerde aldıkları teorik bilgileri geliştirecek ve pekiştirecek nitelikte düzenlenmeye başladı. Bu yıl içerisinde bunun gibi pek çok etkinlik yapmayı planlıyoruz. Hem filmin ortaya çıkmasına katkı sağlayan hocalarımıza hem de bu etkinliğin gerçekleştirmemize destek olan ekibime çok teşekkür ediyorum.” dedi.